Pedot taistelivat nuorten SM-hiihdoissa

Pedot taistelivat nuorten SM-hiihdoissa

Perjantain hienon viestihopean jälkeen kisat jatkuivat lauantaina vapaan väliaikalähdöillä ja sunnuntaina perinteisen yhteislähdöillä. Olosuhteet tekivät kisoista osaltaan arvoitukselliset ja haastavat. Petojunnut summasivat tuntemukset viikonlopun henkilökohtaisilta matkoilta.

 – Lauantaina lähin pitämään reipasta vauhtia ja toivoin, että se kestää loppuun asti. No ei kestäny ja vikat 3km oli aika pitkiä. Sunnuntaina oli sit oikeestaan koko talven päämatka ja onnistuttiin hyvin huojumaan 30 kilsaa maaliin. 20 kilsaa kisasta olin aivan jojossa mut silti aina joka kierroksella tuli jokunen selkä vastaan. Sunnuntaina hyvä onnistuminen. -Markus

– Lauantaina oli raskas päivä. Ekat 10km oli vielä ihan ok:ta, mutta vikalla kiekalla loppui energiat ja sakkas kyllä kone. Semmonne perustahmee tän kauden vaparin suoritus. Sunnuntaina oli jo vähän parempaa menoa, mutta aika paljon joutui tasuria lykkimään, koska suksi oli aika herkällä. Luisto oli sitten todella hyvä! Mutta ihan ok pertsan menoa saatin aikaseks! Loppua kohden parani. Seuraavaksi kevät kisoja kohti! –Hannes

– Lauantaina lähdin kisaan ilman odotuksia, sillä olin ollut viime viikon kipeänä ja perjantain viestissä ei ollut normi kulkua. En ollut hiihtoon tyytyväinen ja sijotus oli 16. Sunnuntaina tarkotus oli sitten lähteä roikkumaan kärjen peesiin, mutta neljän kilsan kohalla huomasin hiihtäväni yksin. Hiihdin yksin 18 kilsaan asti kunnes pari kaveria hiihti kiinni ja taivuin heille lopussa. Sijotus oli 8. ja siihen olen tyytyväinen! -Tomi

– Sunnuntaina oli kova kulku, mutta suksien kanssa oli ongelmia. Lauantaina myös oli haasteita suksen vuoksi eikä heikompi tyyli lähtenyt tippaakaan. Keskeytin vapaan kilpailun. -Pate

– Lauantaina oli hyvää kulkua, mutta suksiongelmat vei mahdollisuuden taistella hyvistä sijoista. Sunnuntaina into loppui 6km kohdalla kahden kaatumisen ja yhden sauvarikon jälkeen. Keskeytin lopulta kilpailun. -Arttu

Petojen sijoitukset henkilökohtaisilla matkoilla:

Lauantai 15km V väliaikalähtö

M18
13. Arttu
16. Tomi
22. Hannes
DNF Patrik

M20
35. Markus

Lauantaina kilpailtiin lisäksi KLL-mestaruuskilpailuissa. Mukana oli myös ilvesläisiä.

M14
18. Hannes Nurminen

Tavoitteena oli hiihtää kauden paras vapaan kisa ja siinä onnistuttiin. Lähtöpaikka(42) oli aika takaa ja sillä joutu antamaan tasoitusta alussa, kun porukka ruuhkautu ekaan mäkeen. Lähtöpaikan takia kisan aikana joutu ohittelemaan paljon, mikä vei vähän voimia. Kukaa ei tullu takaa ohi lähtökiihdytyksen jälkeen ja siihen voi olla myös tyytyväinen. -Hannes

M15
18. Aarni Ronkainen

Lähtöpaikka oli huono ja yritin lähteä alun reippaasti mutta jäin heti sumppuun ja en oikein päässyt ohitse. Vähän matkan päässä lähdöstä ylämäessä huomasin olevani toiseksi viimeisenä (n.65). Sitten alkoi löytyä ohituspaikkoja ja pääsin kohentamaan sijoitusta aika tasaisesti. Puolessa välissä olin jo 24. Olin päässyt toiseksi ylimpään letkaan, kohentelin siinä sijoja sen minkä jaksoi takaa-ajon jälkeen. Loppusija 18. -Aarni

Sunnuntai 20/30km P yhteislähtö

M18
8. Tomi
17. Hannes
21. Patrik
DNF Arttu

M20
21. Markus

 

Kuvat: Jussi Simula