Kauden avausviikonloppu vaanii – petojen mietteitä

Kauden avausviikonloppu vaanii – petojen mietteitä

Vuokatin Suomen Cup ja sitä myöten hiihtokauden 2017-2018 avausviikonloppu kolkuttelee parin päivän päässä. Lauantaina aloitetaan vapaan sprinteillä ja sunnuntaina on vuorossa 3x6km vapaan viestit. Kokosimme petojen  mietteitä ennen viikonlopun skaboja.

”Tunnelma ennen kauden avausta on odottava. Harjoituskausi on tähän mennessä sujunut suunnitelmien mukaan ja tuntuu että jälleen yksi steppi on otettu eteenpäin. Kilpailukauden avaus tässä vaiheessa syksyä toimii kliseisesti ’hyvänä harjoituksena’ ja samalla näkee hieman omaa tilannettaan muihin. Mukavaa on päästä taas kiinni kilpailupäivän rutiineihin ja siinä samalla aistimaan sitä pienoista hermoilua, jota kauden ensimmäiset kilpailut aiheuttavat sekä huoltajissa että urheilijoissa.”
– Joni ”Jones” Mustonen

”Kauden avaus kolkuttaa ovella, mutta se ei herätä mitään suurempi ajatuksia. Vapaalla mennään ja parhaaksi matkaksi taitaa jäädä se surullisen kuuluisa kotimatka. Ps. Onhan se mukava päästä lumille, kun rullaväylätkin on hiekoitettu.”
–  Henri ”Jello” Jelonen

”Kyllähän tässä jotain vuosia nuoremmaksi -tyyppistä tositeeveetä jo hieman apuun kaivattaisiin, kun ei pelkkä mailimittari loputtomiin riitä. Siitäkin huolimatta #roadtom40 on edelleen vahvassa vauhdissa, nopeutta nyt tuskin enää saadaan lisättyä mutta hidastumaankaan ei kerkiä. Eli täysillä painetaan koko ajan, polvi lukossa ja nilkka ojennettuna. Näillä mennään, hyvää tästä ei tuu tekemälläkään, mutta hiihdetään nyt kumminkin.”
– Janne ”Hisuspede” Häkkinen

”Vastahan oli toukokuu ja ensi kuun jälkeen vietetään jo joulua. Hommat on toiminut vaihtelevasti, mutta viime aikoina ratas on pyörinyt enemmän oikeaan suuntaan. Avausviikonlopussa on aina hieman extrajännitystä, mutta mukava päräyttää taas kausi käyntiin!”
– Vellu ”Juni-ori” Räsänen

”Fiilis on ku käellä – aivan mahtava! No asiallisesti sanottuna fiilikset on hyvät ja odottavat. Reenit on kulkenu ja maisema vaihtuu riittävän nopeasti.  Lumella kovaa hiihto ei vielä oo valmista, mutta talvi on vasta aluillaan. Oivat lähtökohdat mennä kovempaa kuin aikaisemmin.”
– Tero Linnainmaa

”Täytenä arvotuksena lähetään ”sprinttimatkoille” viikonloppuna. Oma tuntuma on, että nopeutta on tullut lisää, mutta happi ei kulje syksyn sairastelujen jälkeen. Syteen tai saveen, kokeilemalla selviää. Pessimisti ei pety.”
– Aleksi Leino

”Harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan ja sitä on edesauttannut terveenä pysyminen! Hyvillä fiiliksillä lähdetään viikonlopun kisoihin testamaan kuntoa ison poikien kekkereihin! Ja syksylle vielä ohjelmassa kovaa treeniä ennen kuin kilpailukausi käynnistyy kunnolla.”
– Hannes ”Hane” Hyytiäinen

”Harjoituskausi sujunut hyvin ja sairasteluilta on vältytty paremmin kuin viime vuonna. Kulku on kysymysmerkki, mutta innolla odotan että pääsee painimaan isojen köriläiden kanssa Vuokatin jauholaariin. Viikonlopun jälkeen ollaan sitten viisaampia oman kunnon suhteen ja lähdetään kehittämään kuntoa vielä paremmaksi kohti talven kisoja.”
Arttu Kaario

”Harjoittelukausi on mennyt nyt paremmin, kun monet viime vuodet. Ei ole ollut loukkaantumisia ja saanut pääpiirteittäin ehjän kesän niin on mukava lähteä kohti uutta talvea. Vuokatin Suomen Cupin  viesti on hyvä paikka aloittaa kisakausi ja testata vähän mihin rahkeet riittää astetta kovemmassa porukassa.”
– Atte Kettunen

”Talvi yllätti hiihtäjän eikä Oranssi Hevonen vielä paljasta kuntoaan Vuokatissa. Kauden aikana niilotetaan pitkiä matkoja ja haetaan askelmerkkejä Taivalkosken SM 50 kilometrille.”
– Mikko ”OranssiHeppa” Harju

Lauantain sprintissä on mukana neljä petoa: Vellu, Aleksi, Jello ja petojunnu Hannes. Sunnuntaina hiihdetään viestiä kolmen Ilvestrion voimin!

Lauantain lähtölistat
Sunnuntain lähtölistat