Petotrio kesytti Ainiovaaran mäet

Viikonloppuna kilpailtiin hiihtokauden viimeiset Suomen Cupin ja SM-kilpailut Ylitornion Ainiovaaralla. Lauantaina hiihdettiin 3×7,5km vapaan viestit ja sunnuntaina raastava vapaan 50 kilometriä väliaikalähdöllä. Petoteam hyökkäsi viikonloppuun petotriolla Vellu, Aleksi ja Joni.

Lauantain viestiin lähdettiin hakemaan kruunua kauden viesteille! Vellu aloitti tasapainoisesti ja piti joukkueen iskuasetelmissa top8-10 sijoituksille. Vellu tuli vaihtoon 16. sijalla ison porukan mukana.

-Hiihto oli ihan hyvä. Vapaa on ollut haastavampi tyyli itselleni ja sain tehtyä tasapainoisen vapaan suorituksen aika raskaalla ladulla. Olen suht tyytyväinen, kommentoi Vellu.

Vellu avausosuudellaan.

Aleksi aloitti sijoituksen nostotalkoot toisella osuudellaan hiihtäen yhden tämän kauden parhaimmista vapaan hiihdoistaan! Alexilla oli reisi iskussa Ainiovaaran mäissä ja hän nosti osuudellaan hienosti joukkueen asetelmia tullen vaihtoon kahdeksantena.

Joni lähti luottavaisesti omalle osuudelleen ja kulkukin oli varsin hyvää. Kone oli ahtaalla koko 7,5km matkan ajan, mutta suoritus ei täysin realisoitunut tulokseksi muuttuvissa keväisissä olosuhteissa. Petoteam ylitti maalilinjan lopulta 12. sijalla, mikä ei täysin täyttänyt asetettuja tavoitteita. Suoritus oli silti kokonaisuudessaan tasapainoinen ja siihen oli hyvä päättää talven viestihiihdot. Nälkää jäi kuitenkin rutkaasti ja Petojen kynnet tulevat olemaan entistä terävämmät ensi kaudella!

Joni virittelee loppukiriään.

Lauantain viestin tulokset

Sunnuntaina mitattiin sitten fyysistä ja henkistä kapasiteettia vapaan 50 kilometrin väliaikalähtökilpailussa. Raskas rata ja keli tekivät kilpailusta entistä raastavamman. Joni kuokkasi pedon lailla Ainiovaaran rinteitä ja oli Petotrion paras 22. sijallaan.

-Hyvää kulkua oli kilpailussa ja sain pidettyä itseäni hyvin ahtaalla. Ihan hyvä suoritus, mutta parempaakin olisi voinut olla otettavissa, kertoi Joni päivän kilpailustaan.

Aleksi hiihti viidelläkympillä 28. sijalle. Hiihto sujui melko tasapainoisesti ja energiat säilyivät loppuun asti, vaikka viimeiset kaksi 8,3km kierrosta olivatkin tuskaisia. Viikonlopun paras terä saattoi jäädä lauantain viestihiihtoon.

-Oli väsyneempää hiihtoa tänään ja suksikaan ei ollut aivan yhtä loistava kuin lauantain viestissä.Alkuvauhti olisi pitänyt ehkä olla vieläkin rauhallisempaa tänään, totesi Aleksi hiihdostaan.

Aleksi taivaltaa raastavaa 50 kilometriä.

Vellu onnistui omalle tasolleen kohtuullisesti vapaan 50 kilometrin debyytissään. Loppusijoitus 36 oli varsin hyvä, johon mies pystyi olemaan tyytyväinen.

-Tavoitteena oli hiihtää vain oma tasapainoinen ja ehjä hiihto enkä välittänyt paljoakaan muista. Suunnitelmana oli hiihtää nousut nöyrästi omaa vauhtia ja tasaisemmilla osuuksilla sitten reippaammin. Kilpailu onnistui varsin hyvin, vaikka kyllähän se viimeinen kierros melko pitkältä tuntui. Tähän suoritukseen oli mainio lopettaa tämä kilpailukausi, kertasi Vellu kilpailuaan.

Sunnuntain tulokset

Osa Petoteamista jatkaa kilpailujaan vielä Lapin lumilla. OranssiHevonen ja J. Häkkinen nimittäin kilpailevat tällä viikolla Lapponia-hiihdossa. Seuraa kisatapahtumia viikon aikana kisasivuilta.