Arska paistoi, Vellu suolasi ja Joni liekitti

Arska paistoi, Vellu suolasi ja Joni liekitti

Nuorten SM-kilpailuviikonloppu Ounasvaaralla alkoi tänään perinteisen 10km kisalla erittäin haastavassa kelissä ja kenties Suomen rankimmalla ylävitosen reitillä. Päivästä muodostuikin ylävitosten arvoinen Petojen juhlapäivä, sillä kaikkiaan kolme Petoa pääsi pokkaammaan palkinnot päivän päätteeksi.

Aamu alkoi 17-vuotiaiden kympillä. Kisassa oli mukana  kaikkiaan neljä Petoa, joista Arttu tempoi itsensä kaikkien aikojen parhaaseen SM-sijoitukseensa kuudenneksi. Arska paistoikin kisan jälkeen kilpaa auringon kanssa, mutta ihan kaikilla päivä ei ollut yhtä aurinkoinen. Enemmän tai vähemmän toimivilla suksilla tulokset olivat kuitenkin kokonaispanoksena hyvät.

18-vuotiaiden sarjassa Make joutui taipumaan suksiongelmien vuoksi, mutta 23-vuotiaissa Joni ja Vellu onnistuivat sitäkin paremmin. Vellu otti Artun tapaan kuudennen sijan ja Joni räjäytti pankin ottamalla toisen henkilökohtaisen SM-pronssinsa. Päivän Peto oli siis Joni.

Päivän tulokset tästä.

Onnittelut Ounasvaaralle kaikkensa antaneille! Huomenna jatketaan vapaalla tyylillä ja pidemmillä matkoilla.