Petojuniorit sivakoivat Vierumäellä – muita Petoja Jyväskylässä ja Jämillä

Petojuniorit sivakoivat Vierumäellä – muita Petoja Jyväskylässä ja Jämillä
Petojunioreilla epäonnea ja kovaa ajoa nuorten SM-kisoissa
Petojuniorit kävivät viikonloppuna Vierumäellä mittaamassa tasoaan yhdessä kauden päätapahtumista eli SM-viesteissä ja KLL:n mestaruuskisoissa. Lauantain viestiä odotettiin erityisesti, viestithän ovat Petojen tavaramerkki ja tasaisella joukkueella oli mahdollisuudet onnistuessaan korkealle.
Viestiin lähdettiin kovin odotuksin syystäkin, mutta otatus kärkisijoista loppui lyhyeen heti ensimmäisellä osuudella koetun haaverin takia. Aloittajana hiihtänyt Hannes joutui kärkikahinoissa pahaan kolariin, hajotti pelivälineensä ja joutui aloittamaan kisan alusta joukon viimeisenä. Hannes joutui hiihtämään ilman pitoja ja toista sauvaa radan pahimmat ylämäet ja sen jälkeen ei ollut enää mitään tehtävissä. Pedot eivät kuitenkaan luovuttaneet vaan toisella osuudella Markus hiihti mukavan hiihdon ja nosti sijoitusta muutamalla pykälällä. Ankkuriosuudella Arttu paukautti tiskiin parasta osaamistaan ja oli yksi kisan nopeimmista vapaan tyylin menijöistä. Loppusijoitus oli kisan epäonnea kuvaavasti 13, jota takuulla lähdetään ensi talvena parantamaan. Nähtäväksi jää, otetaanko sijoitusta kuvaavasta luvusta pois ykkönen vai kolmonen.
Sunnuntaina ladulla nähtiinkin nälkäisiä Petoja. Erityisesti 17-vuotiaiden perinteisen 15 km yhteislähtönä oli jännä kilpailu, jossa pääjoukossa aktiivisia olivat erityisesti Arttu ja Tomi, joka nähtiin ladulla pitkästä aikaa sairastelujen jälkeen täydessä iskussa. Artulla ja Tomilla nähtiinkin Petojen herruudesta tiukka otatus, jossa sijoitukset vaihtuivat jatkuvasti. Arttu vei ylämäissä ja Tomi tasuripätkillä lopputuloksen ollessa muutaman sekunnin Tomille, sijoitukset 12. ja 13. Jos lauantai oli epäonninen, niin sunnuntai näytti, että oikeaan suuntaan on menty koko porukalla: viime vuoden parhaisiin SM-tason perinteisen sijoituksiin tuli parannusta kaikilla. Eniten on porukasta parantanut Pate, joka nosti tasoaan jopa 11 sijaa. Muillakin kehitys on ollut hienoa: Hösse paransi 7 sijaa, Artturi 4 sekä Tomppa ja Hane 2 sijaa.
Petoja kilpaili Jyväskylässä ja Jämillä
Vierumäen junioriosaston lisäksi Jello ja Aleksi kilpailivat tänä viikonloppuna Jyväskylässä ja Jämillä. Jello nappasi  lauantaina 3. sijan perinteisen 54km kisassa Neljän Vuoren Hiihdossa Jyväskylässä. Kilpailun voittoon hiihti Janne Stenbäck, jonka takana Lasse Paakkonen ja Jello kamppailivat kilpailun toisesta sijasta. Paakkonen vei kamppailun tällä kertaa ja otti toisen sijan Jellon edestä. Osaltaan jäiset olosuhteet tuottivat Henkalle hieman haasteita kaluston kanssa eikä aivan paras päiväkään sattunut kohdalle.
Neljän Vuoren Hiihdon tulokset
Aleksi puolestaan hiihti Jämin kisoissa molempina päivinä tasaiset suoritukset, vaikka tuntemukset kilpailuissa olivat vaihtelevia. Kansallisesti kovatasoisissa kilpailuissa Aleksi hiihti perinteisen 10km yhteislähdössä 4. sijalle jääden noin 40 sekuntia voittajasta Ristomatti Hakolasta. Sunnuntain vapaan 10km väliaikakilpailussa Aleksi oli 5. noin 50 sekuntia Vesa Kalliosta. Jämin kisojen tulokset.
Ensi viikonlopuksi juniorit siirtyvät Rovaniemelle isompien mäkien juurelle ratkomaan kauden viimeiset nuorten SM-mitalit. Petojunioreiden lisäksi Joni ja Vellu liittyvät viimeistä kertaa mukaan nuorten SM-kisaremmiin!
Pysy kanavalla, hyvältä näyttää!