Pedot näyttivät kyntensä Keuruun SM-hiihdoissa

Pedot näyttivät kyntensä Keuruun SM-hiihdoissa

Keuruulla sivakoitiin viikonloppuna talven ensimmäiset yleisen sarjan SM-kilpailut. Perjantaina aloitettiin vapaan sprinteillä, lauantaina jatkettiin perinteisen 15 kilometrillä ja viikonloppu huipennettiin pariviesteihin sunnuntaina. Viikonloppu oli pedoilta nousujohteinen ja sai arvoisensa huipennuksen pariviestin hienoon 5. sijaan!

Koko viikonlopun ajan petorosteriimme kuului Henkka, Vellu, Joni ja Aleksi. Perjantain sprintissä Vellu pääsi ainoana petona hienosti jatkoon pitkän tauon jälkeen ja edusti oransseja värejä jatkoerissä! Aleksi jäi niukasti jatkoerien ulkopuolelle 34. sijallaan. Joni hiihti sijalle 43 ja Henkka sijalle 44. Vellu paransi otteitaan puolivälierässään ja rinttasi erässään sijalle 4. Aika ei valitettavasti riittänyt jatkoon, mutta 19. sija tuloksissa antoi hyvän alkusysäyksen viikonlopun muihin kilpailuihin! Sprintin tulokset.

Lauantaina jatkettiin kolmipäiväistä urakkaa 15 km perinteisen kilpailuilla. Olosuhteet olivat haastavat ja ladut paikka paikoin erittäin pehmeät. Jäsentenvälisissä oli jälleen kerran tiukkaa kamppailua, jota on nähty kauden mittaan useissa eri kilpailuissa. Pisimmän korren vei Aleksi muutaman sekunnin margnaalilla Joniin. Lisäksi Vellukin kamppaili samoista sijoituksista viimeiseen asti. Aleksi hiihti tasaisen hyvän vedon oltuaan lopulta 27. Joni sijoittui 30. sijalle ja Vellu 35. sijalle. Henkalla oli lauantaina tahmeampi päivä, mutta lauantain kisan jälkeen paukut ladattiinkin heti sunnuntain pariviestiin! Henkan sija oli 63. Lauantain tulokset.

Sunnuntain pariviesteihin lähdimme kahdella joukkueella: 1. joukkueessa hiihtivät Vellu & Henkka ja 2. joukkueen muodostivat Joni & Aleksi. Alkuerissä 1. joukkue hiihti eränsä nousujohteisesti päästen suoraan finaaliin. 2. joukkue hiihti myös loistavasti omassa erässään sijalle 6. ja jäi erittäin täpärästi ulos finaalipaikasta 15 parhaan joukkoon. Joni & Aleksi sijoittuivat lopulta sijalle 17.

Pariviestin finaali oli sitten upeaa tykitystä ja tiukkaa taistelua alusta loppuun! Vellu & Henkka taistelivat hienosti kärkipaikoista ja jopa mitalista aivan viimeiseen osuuteen asti. Viiden joukkueen kärkiporukka muodostui melko nopeasti parin osuuden jälkeen ja tilanteet vaihtelivat osuus osuudelta. Vellu esitti ehdottomasti kauden parasta kulkuaan omilla osuuksillaan ja Henkka puolestaan latasi kokeneena pariviestin hiihtäjänä itsensä upeaan iskuun omilla osuuksillaan! Pariviestin lopputulokseksi tuli hieno 5. sija ja samalla loppusuoralla oltiin kärkikolmikon kanssa! Sekä Vellu että Henkka pystyivät venymään oikeassa paikassa ja 1. joukkue oli erittäin tyytyväinen omaan esitykseensä, joka oli melkolailla maksimisuoritus tähän paikkaan! Sunnuntain tulokset.

Sunnuntain pariviesti huipensi siis positiivissävytteisen ja nousujohteisen viikonlopun! Lisäksi täytyy kehua kilpailuiden yleistä tunnelmaa. Katsojat olivat ilahduttavasti löytäneet paikalle SM-hiihtoihin, mikä antaa jokaiselle kilpailijalle varmasti lisälatausta omaan kilpailusuoritukseensa.

Tästä jatketaan kohti loppukautta, jossa siintää vielä useammat SM-kilpailut! Ennen sitä hiihdetään kuitenkin paljon eri kilpailuja muun muassa PM-pariviestit ensi lauantaina Keuruun tutuissa maastoissa!