Pedoille täyspotti Äänekoskelta

Pedot näyttivät kyntensä ja tyhjensivät pajatson Äänekoskella, kun Markkamäen kupeessa ratkottiin piirinmestaruusmitaleista perinteisellä tyylillä.

Miesten pääsarjassa viivalle asettuivat Vellu ja Henkka, joista mestariksi hiihti Vellu riittävällä viiden sekunnin erolla järjestävän seuran Topi Kuorelahteen. Henkka pokkasi pronssin jääden päivän mestarille noin 40 sekuntia.

20-vuotiaissa nuorissa miehissä lähtöviivalle ei löytynyt muita kuin Make, joka ei antanut tilanteen häiritä vaan survaisi suksensa kiitettävään vauhtiin ja hiihti päivän nopeimman viitosen ajan.

18-vuotiaissa oli sen sijaan kovaakin kovempi taso. Lähtöviivalla oli muutaman viikon takaisten nuorten SM-kisojen voittaja, nelonen, kuutonen ja yhdeksikkö sekä muutama muu adjutantti, joten mitalit ja sekunnit olivat tiukassa. Arttu ei tällä kertaa antanut armoa vaan nappasi mestaruuden 0,7 sekunnin erolla ennen Keuruun Suomen mestaria Eemil Helanderia. Matkalla hieman kompuroimaankin ehtinyt Tomi oli kolmas ja petojen mahtavaa panosta säesti hienosti Pate häviten mitalin niukasti sijoittuen neljänneksi.

Kisat jatkuvat huomenna viesteillä, joissa nuoretkin pedot asettuvat rohkeasti miesten sarjan lähtöviivalle.