Pedot pääsivät irti Iisalmen SM-kisoissa

Pedot pääsivät irti Iisalmen SM-kisoissa

Tämän talven ensimmäinen nuorten SM-kisarutistus järjestettiin menneenä viikonloppuna Iisalmessa Paloistenvuoren upean talvisissa ja erittäin haastavissa maastoissa. Nuoret pedot hoitivat homman kotiin tyylikkäästi ja kotiin tuomisiksi saatiin muutama kärkipään sijoitus ja kaikille hyvää mieltä ja kokemusta tuleviin talven koitoksiin.

Tomi perinteisen tyylin peto

Kisaviikonlopun aloitti perinteisen tyylin kisat, joihin luontoäiti oli järjestänyt kohtuullisen haastavan voitelukelin pidon osalta. Pedot selvisivät huoltojoukkoineen voitelusta mukavasti ja parhaimpaan hurmokseen viritti itsensä Tomi, joka nappasi 18-vuotiaiden kympiltä loistavan kuudennen sijan. Sijalle 15 hiihti Arttu, sijalle 21 Hannes ja sijalle 26 Patrik. 20-vuotiaissa sijalle 34. hiihti Markus.

Tomi oli erittäin tyytyväinen perjantain hiihtoon.

-Jännitti kyllä ennen kisaa, mutta kulku oli loistavaa ja suksi toimi hyvin! Kuudes sija pertsalla on todella hyvä minulle, kertoi Tomi kisan jälkeen.

Perinteisen peto, kuva vapaan kisasta 😉

Markuksen viikonloppu lähti myös mukavasti liikkeelle. Ohjelmassa oli 10 kilometriä ”perdaalia”, joka on yksi miehen lempparimatkoista.

-Perjantaina tuli kauden paras hiihto. Suksi ja peesi olivat hyvät, tarinoi Markus.

Maken perdaalia

 

Sprintissä raatelivat Hannes ja Tomi

Lauantain sprintit kisailtiin räntäisessä plussakelissä ja aika-ajoista jatkoon selvisivät Hannes ja Tomi aika-ajojen sijoilla 22. ja 29. Arttu jäi finaalipaikasta sopivan vähän jääden sijalle 33. Patrikin sijoitus oli 64 ja Markuksen sijoitus sarjassa M20 oli 50. Kokonaistuloksissa Hannes nosti itsensä sijalle 20. ja Tomi sijalle 22.

Hanneksella ei ollut suuria odotuksia viikonlopulle, sillä hän oli ollut kipeänä pari viikkoa joulun tienoilla. Perjantain kilpailu oli tahmea, mutta lauantain sprintissä meno parani päivän edetessä.

-Karsinta oli aivan hirveää, mutta erässä oli jo parempaa. Oli mukava päästä kamppailemaan muita vastaan vielä kun Tomikin sattui samaan erään. Olen tyytyväinen päivän tulokseen, jutteli Hannes.

Puolivälierässä Tomi ja Hannes


Arttu yhteislähdön ilves

Kisaviikonlopun päätti rapsakassa pakkassäässä yhteislähdöt, joissa 20-vuotiaat hiihtivät yhdistelmähiihtona 10+10 km ja 18-vuotiaat vapaalla 15 km. Pedot olivat vuorotellen saaliina ja saalistettavina kutkuttavan jännittävissä kamppailuissa. 18-vuotiaiden lopputuloksissa kirkkaimmaksi saavutukseksi tuli Artun loppukirivoitto sijoista 4-7 kamppailtaessa. Nelossijaa säesti hyvin Tomi sijalla 10. Patrik tuli maaliin sijalla 27. ja Hannes joutui jättämään leikin kesken. 20-vuotiaissa Markus hiihti sijalle 39.

Arttu hoiti loppukamppailut kotiin!

Arttu oli kokonaisuudessaan tyytyväinen viikonlopun kilpailuihin, jotka huipentuivat sunnuntain kovaan ajoon.

-Vapaan yhteislähdössä suksi ja mies oli loistavassa tikissä! Loppuratkaisutkin hoidettiin kotiin tällä kertaa ja palkintojenjaossa päästiin pallin viereen, velmuili Arttu viikonlopun urakan jälkeen.

Arttu ja Tomi kuokkimassa

Tomin viikonlopun paras hiihtovire ei realisoitunut sunnuntaina, sillä mies koki hieman epäonnea matkan varrella.

-Sauva katkesi ja jouduin hiihtämään suht pitkään yhdellä sauvalla. Kun sain uuden sauvan, kaaduin seuraavassa alamäessä. Tipuin näin ollen isommasta ryhmästä. Sain kuitenkin kairattua hyvän kymppisijan, kertaili Tomi kisan tapahtumia.

Viikonlopun tulokset löydät täältä.

Kuvat: Jussi Simula