Petolauma rokkasi Ounasvaaran

Viime viikonloppuna kilpailtiin nuorten SM-hiihdot Ounasvaaralla ja sitä myöten nuorten SM-kilpailut on käyty hiihtokaudelta 2016-2017.  Yhteensä seitsemän Pedon lauma rokkasi viikonloppuna Ounasvaaran vuoristoradoilla, jossa nähtiin loistavia suorituksia, karvaita pettymyksiä ja epäonneakin. Lauantaina hiihdettiin 10 kilometriä perinteisellä ja sunnuntaina riippuen sarjasta vapaan 20/30kilometriä yhteislähtönä.

Lauantaina kolme Petoa hiihti loistavasti kuuden joukkoon, minkä kruunasi Jonin pronssimitali M23-sarjassa! Vellun ja Arskan kuudennet sijat täydensivät mainiosti Petojen kokonaispanosta. Petolauma koki muiden kanssakilpailijoiden ohella myös haasteita lauantain kilpailussa, jossa voitelun merkitys korostui. Olosuhteet aiheuttivat lumen paakkuuntumista ja/tai suksien rajua lipsumista, mikä vaikutti ratkaisevasti lopputuloksiin lauantain kilpailussa.

6. Vellu

Vellu, Joni ja Arttu palkintojenjaon jälkeen.

Keli oli vaihtunut sunnuntaiksi hienoon keväiseen auringonpaisteeseen. Tomi grillasi sunnuntaina pitkään M17-sarjan pronssikamppailussa, mutta joutui hieman taipumaan viimeisellä raastavalla ylävitosella. Loistavan taistelun päätteeksi Tomi hiihti kahdeksanneksi ollen päivän Peto! Lauantain kalusto-ongelmien jälkeen sunnuntaina oli kulkua.

– Sunnuntaina sekä suksi että mies olivat loistavassa iskussa, kommentoi Tomi.

Hannes antoi hienoa tukea Petolaumalle hiihtämällä 13. sunnuntain kisassa. Lauantain perinteisen kilpailussa oli tosi hyvää kulkua, mutta ongelmat suksien kanssa pudottivat sijoitusta. Sunnuntain vapaan kilpailussa meno tuntui edelleen hyvältä, mutta vauhdinjako jäi mietityttämään.

-Hiihto oli melko helppoa, mutta lähdin liian hiljaa liikkeelle, mistä jäi kyllä vähän hampaankoloon. Sijoitus oli kuitenkin ihan ok, kertoili Hane viikonlopun jälkeen.

Pate hiihti sunnuntain kilpailussa sijalle 29. Viikonlopun molemmissa kilpailuissa oli kohtuullisen hyvää kulkua.

-Tässä ollaan matkalla ylöspäin askel askeleelta, kommentoi Pate määrätietoisen ytimekkäästi.

Lauantaina loistavasti kuudenneksi hiihtänyt Arttu koki sunnuntain kilpailussa epäonnea. Kilpailu sujui vajaaseen puoliväliin asti hyvin, mutta radan vauhdikkaimmassa laskussa suksi haukkasi, mistä seurasi epäonninen kaatuminen.

-Lauantaina oli hyvää kulkua ja suksi toimi. Sunnuntain kisa lähti melko hyvin käyntiin, mutta kaatumisen vuoksi kisa jäi kesken ja pieni nilkkavammakin tuli kaatumisesta. Pari kolme viikkoa täytyy ottaa iisisti, kertasi Arttu viikonlopun jälkeen.

Markus kärsi lauantaina myös kalusto-ongelmista ja keskeytys oli väistämätön kisan alkupuolella. Sunnuntain kisa sujui puolestaan tasapainoisesti viimeisille kilometreille asti, kunnes krampit veivät miehestä voiton. Viimeisille kilometreille asti Markus taisteli top20-sijoituksesta, mutta maalissa sijoitus painui lopulta 29.

-Sunnuntaina reisi keräsi hirmuisesti happoa ja loppumatkan kramppien vuoksi viimeiset 2 kilometriä tulin käytännössä tasurilla toimien kanssakilpailjoiden pujotuskeppinä. Vaikka omat suoritukset menivät alakanttiin, tunnelmaa nostatti kuitenkin muiden tiimiläisten onnistumiset, kertoili Markus viikonlopun tunnelmiaan.

M23 lähtösuora.

Sunnuntai oli niin Jonille kuin Vellullekin vaikeampi päivä. Lauantain kova kisa raskaalla radalla oli verottanut molemmilta voimia sunnuntain vapaan 30 kilometriltä. Jonille lauantain pronssi oli yllätys, kun taas sunnuntain 11. sija tuotti pettymyksen eikä kaatumiseltakaan vältytty.

-Pronssi tuli yllätyksenä, vaikka pertsa on kulkenutkin tasaisen hyvin tänä talvena. Sunnuntaina pertsan kisa painoi kintereissä ja kaaduinkin vielä 18 kilometrin kohdalla omaa huolimattomuuttani ja tipuin kärkiletkasta. Se harmittaa eniten, että tipuin siitä kaatumalla enkä hiihtämällä, Joni kommentoi.

Vellulle lauantain perinteisen kuudes sija oli hyvää suorittamista. Sunnuntai oli puolestaan alusta alkaen melkoista taistelua, mutta maaliin tultiin kunnialla suht tasapainoisen suorituksen jälkeen sijalla 18.

-Lauantain kisassa sain raavittua kaiken itsestäni irti ja olin suoritukseen tyytyväinen. Sunnuntaina tuntui kyllä, että jalat olivat jääneet lauantaille. Se oli aikamoista taistelua heti alkumatkasta lähtien eikä raskas rata helpottanut asiaa. Loppusijoitus oli melko lailla linjassa oman vapaan tasoni kanssa. Sain väännettyä kuitenkin ihan hyvän loppuvedon ja kaikki annettiin jälleen ladulle mitä oli annettavissa, Vellu kertoi viikonlopun jälkeen.